Inkomensbeheer

Beschermingsbewind is een zeer ingrijpende maatregel in het leven. Het is daarom noodzakelijk om te onderzoeken of dit wel de meest passende maatregel is. Wij raden aan om te kiezen voor de meest passende en bij voorkeur de minst ingrijpende maatregel. Atrium plus heeft daarom ook een aantal andere diensten, te weten bewindvoering en inkomensbeheer.

Bewindvoering of Inkomensbeheer?
Bij een onderbewindstelling bepaalt de kantonrechter welk deel van het vermogen onder bewind wordt gesteld. Wanneer u kiest voor inkomensbeheer, kunt u zelf met de bewindvoerder afspreken welke zaken hem uit handen worden genomen, hiervoor wordt een overeenkomst ondertekend. De inhoud van de werkzaamheden zijn gelijk. Bij beschermingsbewind is er sprake van tussenkomst van de kantonrechter, bij inkomensbeheer komt er geen kantonrechter ter sprake.

Inkomensbeheer
Inkomensbeheer wordt voor een bepaalde periode afgesproken en duurt minimaal 1 jaar. Het gaat er hierbij vooral om wat er nodig is om u een steuntje in de rug te geven op weg naar financiële zelfredzaamheid. Hier geldt ook dat alles wat de cliënt zelf kan dragen, ook zelf draagt.

Teruggebeld worden?

Wilt u door ons teruggebeld worden? Laat dan een terugbelverzoek achter.

Bel mij terug

Maak een afspraak

Wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Afspraak maken