Ons ideaal

Kijkend naar de leefomstandigheden zijn financiën, dagbesteding en huisvesting altijd gebieden waar zich de problemen voordoen. Deze leefomstandigheden raken in elkaar verstrengeld, waardoor je niet kan voldoen aan de procedures. Je komt hierdoor dus vast te zitten. Ze kunnen niet voldoen aan de eis die wordt gesteld om aanspraak te maken op voorzieningen. Regels zijn van groot belang, maar in deze huidige setting vormen ze vooral blokkades. De resultaten zijn terug te zien in zowel het minnelijke, als in het WSNP- traject. Deze trajecten worden door ‘het niet kunnen voldoen aan randvoorwaarden’, veelvuldig en voortijdig met een ongewenst resultaat afgesloten. Het hebben van schulden en het niet goed kunnen omgaan met geld, wordt daarmee niet opgelost.

Onze werkwijze op het gebied van financiële zorgverlening, waarin een vast onderdeel wordt aangepakt, heet een ‘ketenaanpak’. Mensen met multi-problematiek kennen problemen die zich afspelen op het leefgebied financiën. De weg naar herstel wordt hierdoor moeilijker. Iemand die financiële zorgen heeft, zal zich niet kunnen committeren aan het aanbod als er onvoldoende geld is voor het eten en onderdak. Het alleen spreken over eigen verantwoordelijkheid zal niet tot succes leiden.

Door in een vroeg stadium contact te maken met deze doelgroep kunnen randvoorwaarden worden gecreëerd, zodat eigen verantwoordelijkheid wel kan worden vorm gegeven. Het introduceren van een ‘ketenaanpak’ is daarom wenselijk. Een aanpak waarin financiële zorgverlening vorm gegeven wordt.

Wij streven naar 1 centraal aanspreekpunt voor het verstrekken van informatie en voor uitvoering van de dienstverlening. Mensen hebben behoefte aan hulp, wat gelijk ingezet kan worden en pragmatisch van aard is. De uitvoering kan per persoon sterk verschillen: We zijn bereid om mensen te helpen bij het invullen en opsturen van formulieren tot het meegaan naar afspraken. En als het nodig is, verder!

Dat is onze +, dat maakt ons trots op Atrium plus want ‘FINANCIËLE RUST IS EEN MUST!’